• home
 • video
 • pas verschenen

  Ben Abdelkader bezwijkt onder WNBA-koorts en tekent voor Indiana Fever

  Hind Ben Abdelkader miste het EK met de Belgian Cats door een operatie.

  Hind Ben Abdelkader is de volgende Belgische basketbalspeelster die het probeert te maken in de VS. Ze werd gecontracteerd door Indiana Fever.

  Hind Ben Abdelkader treedt in de voetsporen van Ann Wauters en Emma Meesseman en zet op haar 22e de stap naar de WNBA. De Belgische guard komt op dit moment uit voor Hatay in Turkije, waarvoor ze gemiddeld 17,2 punten per wedstrijd maakt.

  Het wordt niet haar eerste avontuur in de VS, want Ben Abdelkader proefde op haar 18e één jaar van het college basketbal bij de Golden Bears uit Californië.

  Indiana Fever kan wel wat versterking gebruiken, want vorig jaar eindigde het als 6e en laatste in de Eastern Conference. Ben Abdelkader zal overigens niet tegen Emma Meesseman moeten spelen, want die gaat er een jaartje tussenuit in de WNBA om zich te focussen op de nationale ploeg.