• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cat Vanloo loopt "tijdverliesblessure" op: "Vrees dat ik lang out ben"

  Julie Vanloo: "Een van de klotigste blessures die er zijn."

  De Belgian Cats overrompelden Zwitserland in de EK-voorronde, maar een domper op de feestvreugde was de enkelblessure die Julie Vanloo opliep. "Ik was net aan aan van mijn beste matchen voor de Cats bezig."

  Julie Vanloo heeft al haar deel van de enkelblessures gehad en ook tegen Zwitserland liep het mis. "In een verdedigende actie stopte ik plots en ging ik vol door mijn enkel. Die was al volledig ingetapet, maar toch ging ik er nog door."

  "Ik vrees dat ik een tijdje out zal zijn. Een verzwikte enkel is vaak al 6 tot 8 weken als het in de 2e graad is en de dokter denkt dat het bij mij in de 3e graad is. Het zal dus een stuk langer zijn."

  "Ik hoop dat ik op tijd klaar ben voor onze stage in China (waar de Cats vanaf eind mei het WK voorbereiden). Het is wel een van de klotigste blessures die er zijn. Een tijdverliesblessure. Maar het hoort bij de sport."

  Het doet niet alleen pijn aan de enkel bij Vanloo. "Ook aan mijn hart, want ik was aan een van mijn beste matchen bij de Cats bezig. Dat neem ik dan toch mee uit deze wedstrijd."