• home
 • video
 • pas verschenen

  ATP start onderzoek naar mogelijk racistische uitlatingen aan adres van Donald Young

  Donald Young zou uitgescholden zijn door z'n opponent in New York (archief).

  De tennisfederatie ATP is een onderzoek gestart naar mogelijk racisme op het ATP-toernooi van New York. Tijdens hun duel in de eerste ronde zou de Amerikaan Ryan Harrison (ATP 44) z'n landgenoot Donald Young (ATP 65) uitgescholden hebben.

  Beide spelers kregen het in de eerste set al met elkaar aan de stok. De scheidsrechter moest Harrison en Young uiteindelijk zelfs uit elkaar halen. 

  Na de wedstrijd zetten beide kemphanen hun dispuut verder op Twitter. "Ik ben gechoqueerd en teleurgesteld in jou, Ryan Harrison, dat je midden in ons duel me vertelde hoe je over me dacht als zwarte tennisspeler. Ik dacht dat dit een 'gentleman's sport' was", schreef de 28-jarige Young.

  Harrison liet zich op zijn beurt niet onbetuigd en ontkende elke racistische uitspraak. "De beschuldigingen door Donald Young aan mijn adres zijn volledig fout. Ik ben erg teleurgesteld dat een speler zo reageert na een nederlaag. Het audio- en videomateriaal zullen me voor 100 procent vrijpleiten", klinkt het bij de 25-jarige Harrison, die de partij uiteindelijk won in twee sets (6-3 en 7-6).

  De ATP moet nu nagaan welke versie van de feiten klopt. "Wij nemen eventuele racistische aantijgingen heel erg serieus", reageert de tennisfederatie. "We zullen de videobeelden grondig onderzoeken en geen commentaar geven op het incident vooraleer we tot een conclusie gekomen zijn."

  De match ging door op Twitter: