• home
 • video
 • pas verschenen

  15 februari: medailledroom van Swings en koningsnummer in het skiën

  Hier kijken we naar uit op 15 februari.

  0 / 0
  Morgen moeten we met zijn allen duimen voor Bart Swings op de 10.000 meter. Ook Kim Vanreusel en biatleten Rösch en Claude verdedigen donderdag de Belgische kleuren. Van de talrijke finales moet de afdaling bij de mannen voor spektakel zorgen.

  Swings, Vanreusel en 2 Belgische biatleten

  Derde keer, goede keer voor Kim Vanreusel? Het geduld van onze landgenote wordt op de proef gesteld, want zowel maandag (reuzenslalom) als vandaag (slalom) werd haar olympisch debuut uitgesteld. Is de wind morgen wel lief voor onze landgenote?

  Uitkijken doen we ook naar schaatser Bart Swings. Op de 1.500 meter en 5 km snelde hij telkens naar de 6e plaats. Komt Swings morgen een stukje dichter bij zijn medailledroom op de 10.000 meter? Klokslag 12 uur begint hij eraan, want Swings moet als eerste het ijs op.

  Ook de Belgische biatleten Rösch en Claude zetten hun vizier op scherp, tijdens de 20 kilometer individueel (om 12.20u). En wat kan kunstschaatser Ruben Blommaert? De geboren Bruggeling schaatst onder Duitse vlag de vrije kür in het paarrijden (2.30u) met zijn Duitse partner Annika Hocke.

  Belgen in actie op 15 februari
  uurBelgsportdisciplineuitslag
  2uKim Vanreuselalpineskiënreuzenslalom2'32"52 (39e)
  12uBart Swingsschaatsen10.000 meter13'03"53 (8e)
  12.20uFlorent Claudebiatlon20 kilometer individueel54e 
  12.20uMichael Röschbiatlon20 kilometer individueel75e 

  Wie kroont zich tot de meester-daler?

  Donderdag worden liefst 9 olympische kroontjes uitgedeeld in PyeongChang. De finale die het meest in het oog springt, is de afdaling bij de mannen in het alpineskiën. Om 3.30u proberen de Noorse beren Svindal en Jansrud wereldkampioen Beat Feuz het leven zuur te maken.

  Ook de snowboardcross is het volgen waard. In groepjes van 5 à 6 dalen de mannen morgen een piste met vlagjes af. De top 3 mag telkens een ronde verder. Titelverdediger Vaultier (Fra) mag tegenstand verwachten van de Italiaan Visintin en de Australiër Pullin.

  Langlaufster Marit Bjørgen (37) schreef op deze Winterspelen al geschiedenis door een 11e olympische medaille te veroveren. Legt de Noorse op de 10 km vrije stijl een 12e appel in haar medaillemandje?

  Laura Dahlmeier jaagt dan weer op haar 3e gouden medaille in het biatlon. De Duitse kroonde zich in PyeongChang al tot olympisch kampioene in de sprint en de achtervolging en is ook favoriet voor de 15 kilometer individueel. Daarin levert elke schietfout een minuut straftijd op.

  Finales op 15 februari
  uursportdisciplinewinnaarlink
  2.30ukunstschaatsenpaarrijdenSavchenko/Massot (Dui)verslag
  3.30ualpineskiënafdaling (m)Aksel Lund Svindal (Noo)verslag 
  5.45ualpineskiënreuzenslalom (v)Mikaela Shiffrin (VS) verslag 
  6.45usnowboardsnowboardcross (m)Pierre Vaultier (Fra) verslag 
  7.30ulanglaufen10 km vrije stijl (v)Ragnhild Haga (Noo) verslag 
  9.15biatlon15 km individueel (v)Hanna Öberg (Zwe) verslag
  12uschaatsen10.000 meter (m)Ted-Jan Bloemen (Can) verslag 
  12.20ubiatlon20 km individueel (m)J.T. Bø (Noo) verslag 
  13.30urodelenteamcompetitieDuitslandverslag

  Wat moet je weten over alpineskiën?