• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: 17-jarig wonderkind Kim pakt goud met monsterscore

  Chloe Kim was meer dan een maatje te groot.

  0 / 0

  Chloe Kim was meer dan een maatje te groot.

  De olympische titel op de halfpipe bij de vrouwen is zoals verwacht een prooi geworden voor Chloe Kim. De Amerikaanse met Koreaanse roots bezweek niet onder de druk. Kim is meteen de jongste goudenmedaillewinnares ooit op een olympisch onderdeel in de sneeuw.

  VIDEO: de waanzinnige run van Chloe Kim

  Save the best for last

  Het stond in de sterren geschreven dat Chloe Kim, amper 17 jaar, de halfpipe bij de vrouwen naar haar hand zou zetten. De Amerikaanse had tijdens de kwalificaties met runs van 91.50 en 95.50 haar concurrentes al een mentale mokerslag uitgedeeld.

  In de finale trok Kim schijnbaar moeiteloos die lijn door. De snowboardkoningin blies iedereen weg in de eerste run: met 93.75 leek zilver al meteen het hoogst haalbare voor haar uitdaagsters.

  Maar Kim kwam ten val in de tweede run en liet de deur toch nog op een kier staan, ook al omdat de Chinese Liu met een prima tweede run wat meer in haar nek kwam hijgen.

  Maar Liu liet haar derde kans liggen, waardoor Kim nog voor de start van haar derde run al zegezeker was. De Amerikaanse was helemaal bevrijd en trok haar trukendoos nog eens open: met 98.25 zorgde ze voor een orgelpunt.

  Uitslag finale halfpipe (v)
  1.Chloe Kim (VS)98.25 
  2.Jiayu Liu (Chn) 89.75 
  3.Arielle Gold (VS)85.75 
  4.Kelly Clark (VS) 83.50 
  5.Xuetong Cai (Chn) 76.50 

  Te jong voor Sotsji

  Chloe Kim zou weleens een van de smaakmakers van deze Spelen kunnen worden. Het thuispubliek smulde alvast van de kunstjes van Kim, die Zuid-Koreaanse roots heeft. De ouders van Kim werden in Zuid-Korea geboren.

  Kim had vier jaar geleden met gemak kunnen deelnemen aan de Winterspelen van Sotsji, maar de snowboardster was toen met haar 13 jaar nog te jong om de trip naar Rusland te maken. Vandaag heeft ze haar plaatsje in de geschiedenisboeken opgeëist. 

  Kim had een hongertje

  Chloe Kim is een kind van haar tijd. Tussen de bedrijven door haalt de tiener wel eens haar smartphone boven. 

  Zo kon u vannacht op haar Twitter lezen dat ze te weinig ontbeten had. "Ik had beter mijn broodje opgegeten", tikte Kim. "Nu heb ik honger."