• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Ik heb wakker gelegen van insinuaties na het WK"

  0 / 0
  De suggestie dat Wout van Aert zich in de aanloop naar het WK veldrijden medisch heeft laten begeleiden heeft de wereldkampioen recht in zijn hart geraakt. Dat heeft Van Aert maandagavond gezegd tijdens zijn bezoek aan het Eén-programma Van Gils & gasten.

  "Veel rondgewandeld, het slechtste dat je kunt doen"

  Met de 8e plaats in Lille en de 6e plaats in Hoogstraten heeft Wout van Aert eergisteren een punt gezet achter zijn drukke veldritseizoen. Niet meteen een mooie afsluiter na zijn wereldtitel een week eerder in Valkenburg, al maalt de regenboogtrui daar zelf niet al te veel om.

  "Het ging inderdaad moeizaam afgelopen weekend. Het liep niet zoals ik gewend ben. Ik sta meestal op het podium, nu moest ik knokken om een ereplaats te behalen. Dat voelt vreemd", zei Van Aert aan Lieven Van Gils.

  "Ik heb na mijn wereldtitel in Valkenburg 5 dagen vakantie genomen in Malaga. Ik heb mijn fiets niet meegenomen, want het was een citytrip. Ik heb daar veel rondgewandeld. Dat is eigenlijk het slechtste dat je kunt doen in de aanloop naar een wedstrijd (lacht)."

  "Geen enkele aanleiding om dingen te insinueren"

  Onvermijdelijk sprong het gesprek op een bepaald moment over naar de insinuatie dat Van Aert zich medisch zou hebben laten begeleiden in de aanloop naar het WK cyclocross.

  Van Aert: "In eerste instantie heb ik die insinuaties niet echt meegekregen, maar plots is er heisa rond gemaakt. Daar draag ik dus de gevolgen van. Mijn naam wordt in verband gebracht met dingen die niet mogen, terwijl ik niet op die manier aan sport doe."

  "Ik vind het jammer dat die uitspraken het nieuws zijn gaan overheersen, meer dan mijn wereldtitel en prestatie op zich. Er was geen enkele aanleiding om dit te insinueren. Ik heb gewoon mijn koers gereden. Ik heb er hard voor gewerkt en getraind. Op den duur kun je na elke koers zeggen dat iemand gepakt heeft."

  "Ik ben een emotioneel type. Dit heeft me geraakt. Het was goedkoop en uit de lucht gegrepen. Ik heb er van wakker gelegen."

  "Of ik Adrie van der Poel iets kwalijk neem (Van der Poel zei dat Van Aert tijdens het WK niet ademde en dat het verschil met zijn zoon gigantisch groot was, red)? Ik heb begrepen dat de woorden van Adrie van der Poel verdraaid zijn. Ik neem hem dus niks kwalijk. Ik ben er trouwens ook niet mee bezig om een schuldige in deze zaak aan te wijzen, zo ben ik niet."

  Wout van Aert bij Lieven Van Gils: