• home
 • video
 • pas verschenen

  Valentijn in PyeongChang: Shiffrin, White en 2 Belgen op latten

  0 / 0
  Op 14 februari gaat de actie in PyeongChang gewoon voort. Skiesters Kim Vanreusel en Marjolein Decroix gaan het beste van zichzelf geven in de slalom. Met Mikaela Shiffrin, Shaun White, Ireen Wüst en Laura Dahlmeier krijgen we ook heel wat sterren te zien.

  Twee Belgen hebben 14 februari in hun agenda gezet: Kim Vanreusel en Marjolein Decroix. De twee Belgische skiesters zullen in het Yongpyong Alpine Centre hun beste beentje moeten voorzetten.

  De nog altijd maar 22-jarige Mikaela Shiffrin verdedigt haar olympische titel uit Sotsji. De Amerikaanse superster won deze winter al 4 WB-manches, maar in januari was ze het goede ritme kwijt.

  Belgen in actie op 14 februari
  uurBelgsportdisciplineuitslag
  3.45uMarjolein Decroixalpineskiënslalom run 1uitgesteld
  3.45uKim Vanreuselalpineskiënslalom run 1uitgesteld 
  6.45uMarjolein Decroixalpineskiënslalom run 2 evt.uitgesteld 
  6.45uKim Vanreuselalpineskiënslalom run 2 evtuitgesteld 

  Geen twee zonder drie: White, Wüst en Dahlmeier

  Naast de slalom bij de vrouwen zijn er nog enkele finales om naar uit te kijken. Vanaf 2.30u gaat Shaun White op zoek naar zijn derde olympische titel in de halfpipe. En haalt hij de maximumscore?

  Twee vrouwen doen ook een gooi naar hun derde medaille in PyeongChang. Ireen Wüst won al goud op de 1.500 meter en zilver op de 3.000 meter en waagt nu haar kans op de 1.000 meter.

  Laura Dahlmeier heeft al 2 gouden plakken op haar nachtkastje in het olympisch dorp liggen. De Duitse biatlete won de sprint en de achtervolging en is ook favoriet voor de 15 kilometer individueel. Daarin levert elke schietfout een minuut straftijd op.

  Finales op 14 februari
  uursportnummerwinnaarlink
  3.30usnowboardhalfpipe (m)Shaun White (VS)verslag 
  6.45ualpineskiënslalom (v)uitgesteld lees meer
  9.45unoordse combinatienormale schansEric Frenzel (Dui)verslag
  11uschaatsen1.000 meter (v)Jorien ter Mors (Ned)verslag
  12.05ubiatlon15 km individueel (v)uitgesteld  
  13.10urodelendubbelWendl/Arlt (Dui)verslag

  Alles wat je moet weten over de noordse combinatie:

  Woensdag komen voor het eerst de meerkampers van de Winterspelen in actie met de normale schans in de noordse combinatie. Bekijk hieronder de video en je bent helemaal mee.