• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings (6e): "Ik heb het laten liggen bij de start"

  Bart Swings blikte tevreden terug.

  0 / 0

  Bart Swings blikte tevreden terug.

  Bart Swings zette in PyeongChang zijn beste 1.500 meter neer op zeeniveau. "Ik moet gewoon tevreden zijn", blikt Swings terug. "Ik heb al zin in de 10.000 meter overmorgen."

  Swings: "Mijn rondjes waren heel goed"

  Net als op de 5 kilometer schaatste Bart Swings op de 1.500 meter naar de 6e plaats. "Mijn start was te traag", analyseerde Swings zijn race. "Daar heb ik het laten liggen."

  "Mijn start is wel vaker mijn zwakke punt, maar ik had toch liever 2 à 3 tiende seconde sneller geschaatst. Maar mijn rondjes waren heel goed."

  Na 800 meter volgde een nipte kruising met de Amerikaan Shani Davis. "Ik zat er vooraf de hele tijd mee in, met die kruising", zegt Swings. "Maar ik voelde Shani vertragen in de bocht. Toen besliste ik om onder hem door te gaan. En dat lukte me uiteindelijk vlot."

  "De puzzel valt nu in elkaar"

  Swings, in Sotsji nog 10e op de 1.500 meter, houdt een goed gevoel over aan het koningsnummer: "Ik voelde op de 5 kilometer al dat de vorm goed was. De laatste 2 maanden ging het allemaal in stijgende lijn. Nu valt de puzzel in elkaar."

  De volgende afspraken voor Swings zijn de 10.000 meter (donderdag) en de massastart (24 februari). "Ik heb al zin in de 10.000 meter", zegt een enthousiaste Swings. "Ik zal nog eens gaan voor een zo goed mogelijke uitslag."

  Vosté (23e): "Goede prestatie met oog op 500 en 1.000 meter"

  In de schaduw van Bart Swings leverde sprinter Mathias Vosté ook een goede prestatie. "Ik ben heel tevreden", reageerde Vosté, die 23e eindigde.

  "Ik opende heel snel en moest daarna gewoon overleven. Het verval was 2 seconden per ronde, wat heel goed is. Ik schaatste ook vrij dicht tegen mijn persoonlijk record aan (een halve seconde langzamer)."

  Vosté komt ook nog in actie op de 500 meter (19/02) en de 1.000 meter (23/02). "Nu moet ik weer focussen op een explosieve start. De wedstrijd vandaag was alvast een goed begin voor de 500 en 1.000 meter."

  Herbekijk de prestaties van Swings en Vosté