• home
 • video
 • pas verschenen

  Straf: Warriors-coach laat spelers zelf tactiek bepalen

  Andre Iguadala spreekt de spelers toe.

  In de NBA hebben de Golden State Warriors met ruim verschil gewonnen van Phoenix. Op zich niks bijzonders, ware het niet dat Steve Kerr de spelers zelf liet coachen. "Ik was verschrikkelijk", vond Stephen Curry.

  In de jongste wedstrijden had Steve Kerr opgemerkt dat zijn spelers het bij momenten nogal licht opnamen. Tegen Phoenix wilde hij opnieuw de juiste focus zien en dat deed hij op een bijzondere manier.

  Tijdens de time-outs gaf hij zijn tactiekbord door aan zijn spelers, die hij vervolgens volledig vrij liet in hun keuze van de systemen. Andre Iguodala, David West, Draymond Green en Stephen Curry voerden afwisselend het woord tijdens de onderbrekingen.

  "Ik had de spelers afgelopen weekend al verteld dat ik dit zou doen. Het is hún team, zij moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Ze hebben het goed gedaan en ze hebben enkele mooie dingen laten zien", vond Kerr.

  "Gebrek aan respect"

  Bij de Phoenix Suns konden ze niet allemaal lachen met de keuze van Steve Kerr. "Het is een gebrek aan respect voor de tegenstander", vond guard Troy Daniels. "Die ploeg coachen is trouwens niet moeilijk. Iedereen zou dat kunnen."

  Jared Dudley: "Het is weinig respectvol voor de tegenstander, maar misschien verdienen we op dit moment ook geen respect. Als je blijft verliezen met 40 punten verschil is het logisch dat andere teams je niet respecteren. Het is aan ons om daar iets aan te veranderen."

  Kerr verdedigde zich: "Ik wilde mijn spelers gewoon bereiken, dat was de voorbije maand niet goed gelukt. Zij zijn mijn stem beu en ik ben mijn eigen stem beu. Ik dacht dat dit een goeie manier was om mijn spelers op scherp te zetten."

  Curry: "Ik was verschrikkelijk"

  Spelverdeler Stephen Curry kwam na de 129-83-zege terug op zijn rol als "coach".  "Ik was eigenlijk verschrikkelijk", geeft Curry toe. "Ik vergat de tweede optie toen ik een "play" uittekende en ik zette twee spelers op een verkeerde positie."

  Omri Casspi was positief over het initiatief van Kerr. "We hebben zoveel slimme spelers in onze ploeg. De spelers hebben deze kans echt aangegrepen om de systemen te spelen waar ze van houden."

  Stemmen met Popovic

  Afgelopen weekend koos San Antonio-coach Gregg Popovich voor het overlegmodel. Toen spelverdeler Patty Mills al vroeg 2 fouten had, liet hij de staf en de speler zelf  stemmen. "Vertrouwen we erop dat Patty niet zijn derde fout maakt?"

  Iedereen stak zijn hand op en Mills mocht blijven staan. "Ik heb jullie graag", lachte Mills.