• home
 • video
 • pas verschenen

  Snowboardkeizer Shaun White scoort 98.50 op 100... in de kwalificaties

  Shaun White legt de lat hoog.

  0 / 0

  Shaun White legt de lat hoog.

  De Amerikaanse snowboarder Shaun White heeft zich meteen van zijn beste kant laten zien in PyeongChang. In de kwalificaties haalde hij een monsterscore. "The Flying Tomato" was goed voor een 98.5 op 100 in de halfpipe.

  Shaun White heeft wat goed te maken op de Olympische Winterspelen. In 2006 en 2010 sprong hij naar goud, maar vier jaar geleden viel de Amerikaan naast het podium.

  In PyeongChang aast White op revanche. Op weg naar de Spelen kwalificeerde hij zich met een 100 op 100. Dat kunstje deed hij vannacht net niet na in de kwalificaties. In zijn eerste run zette "The Flying Tomato" een 93.25 neer, daarna volgende een verbluffende 98.50 in de tweede run.

  White ging 5,7 meter hoog, hij landde een frontside double-cork 1440 en deed er een yolo flip bovenop.

  De verbluffende run van White:

  Hoge scores

  Ook de concurrenten van Shaun White zijn bij de les. De Australiër Scotty James kreeg 96.75 punten achter zijn naam, de Japanner Ayumu Hirano scoorde een 95.25. Morgen duiken ze opnieuw de halfpipe in. Dan gaat het om goud, zilver en brons.

  Titelverdediger Iouri Podladtchikov, de man van de yolo flip, is er niet bij. De Zwitser viel op zijn hoofd tijdens de X Games.