• home
 • video
 • pas verschenen

  Meylemans ongerust na training: "Achterstand op concurrentie is te groot"

  Kim Meylemans maakt zich zorgen.

  0 / 0

  Kim Meylemans maakt zich zorgen.

  In PyeongChang komt skeletoni Kim Meylemans vrijdag en zaterdag in actie. "Maar ik ben momenteel niet goed gezind", reageerde Meylemans na haar training vandaag. "De tegenstanders hebben weer een grote stap vooruitgezet."

  Meylemans: "Tegenstand glijdt plots seconde sneller in PyeongChang"

  Het was een wat bedrukte Kim Meylemans die Sporza vandaag te woord stond. "Ik heb een slechte training achter de rug, dat is balen", zei de skeletoni teleurgesteld.

  "Mijn trainingstijden waren ongeveer dezelfde als gisteren, maar de rest ging vandaag veel sneller. De concurrenten hebben weer een grote stap vooruitgezet."

  "Hoe ze dat doen? Als ik dat zou weten, zou ik hetzelfde doen. Het kan door het materiaal zijn. Bij de start liet ik op training misschien wel een paar tiende seconde liggen, doordat ik laat op de dag de baan opging."

  "Ruimte voor verbetering, maar geen seconde"

  "Maar 1”2 achterstand is nog altijd te veel naar mijn goesting. Daarom ben ik vandaag niet zo goed gezind en ongerust.”

  Meylemans maakt zich zorgen: "Ik weet dat een training geen wedstrijd is. Ik heb nog wat werkpunten. Bocht 2 en bocht 9 zijn nog altijd niet mijn beste vrienden. Daar is nog wel wat ruimte voor verbetering. Maar ik zal niet snel vinden waar ik in de wedstrijd 1”2 kan inhalen op de concurrentie."

  Snellere runners bij Duitsland

  Enkele weken voor de Winterspelen was er al wat commotie over Duitsland, dat plots snellere tijden liet optekenen dankzij vernieuwde runners (de ijzers onder de slee).

  Meylemans kocht nieuw materiaal om de kloof de kunnen dichtglijden. Maar op training is dat voorlopig nog niet gelukt.