• home
 • video
 • pas verschenen

  Hull City-speler Mason (26) verplicht met pensioen na aanslepende hoofdblessure

  Het stevige kopduel tussen Ryan Mason en Gary Cahill.

  Ryan Mason heeft op 26-jarige leeftijd noodgedwongen zijn voetbalcarrière moeten staken. De Engelse middenvelder liep ruim een jaar geleden een zware hoofdblessure op na een ongelukkig kopduel. ''Ik heb onvermoeibaar gewerkt om terug te keren. Helaas heb ik geen andere optie dan te stoppen", zegt Mason.

  Ruim een jaar terug speelde Ryan Mason met Hull City tegen Chelsea. Na een stevig kopduel met Chelsea-verdediger Gary Cahill bleef de middenvelder roerloos liggen. De jonge Engelsman werd minutenlang verzorgd op het veld en daarna naar het ziekenhuis gevoerd. Daar werd een schedelbreuk vastgesteld.

  Abrupt afscheid

  Ruim een jaar later laat Ryan Mason via zijn Instagram-account weten dat hij zijn carrière als profvoetballer met onmiddellijke ingang noodgedwongen moet beëindigen als gevolg van zijn schedelbreuk.

  ''Ik heb onvermoeibaar gewerkt om terug op het veld te kunnen verschijnen. Helaas heb ik geen andere optie dan mij terug te trekken uit het profvoetbal. De dokters vinden de mogelijke risico's veroorzaakt door mijn blessure te groot om nog te voetballen", schrijft Mason.

  De (veel te korte) carrière van Ryan Mason

  De middenvelder startte zijn voetballoopbaan op 8-jarige leeftijd in de jeugdelftallen van Tottenham Hotspur. Na verhuurperiodes bij onder andere Yeovil Town, Doncaster Rovers, Millwall, Lorient en Swindon Town brak Mason in het seizoen 2014-2015 door bij de Spurs. Dat leverde hem zelfs zijn debuut op bij de Engelse nationale ploeg. Het jaar daarop werd Mason verkocht aan Hull City voor 15 miljoen euro, nog altijd een clubrecord.