• home
 • video
 • pas verschenen

  Decroix na hectische weken: "Er wordt misschien minder van mij verwacht"

  Marjolein Decroix komt morgen in actie op de slalom.

  Na veel vijven en zessen is Marjolein Decroix (25) toch in Zuid-Korea geraakt. Onze landgenote kreeg pas vorige week groen licht over haar deelname. "Ik zal dat niet als excuus gebruiken."

  Marjolein Decroix leek naast een ticket voor de Spelen te grijpen, zelfs na een juridische procedure. Maar vorige week woensdag klaarde de lucht op: de Internationale Skifederatie gaf België nog een extra plaats en die ging naar Decroix.

  "Het was een hobbelig parcours, maar ik ben er nu en ik zal er het beste van maken", vertelt de skiester aan Sporza. Morgen komt ze in actie op de slalom. "Skiën is vooral een technische sport. Het is niet dat we op fysiek vlak toewerken naar één piekmoment. Ik was er dus sowieso klaar voor."

  "Of het mentaal zwaar was? Je kunt het ook positief bekijken: ik heb vorige week nog gewoon kunnen trainen in mijn vertrouwde omgeving. Ik wil dit als een gewone wedstrijd opvatten en niet te veel denken aan wat er gebeurd is."

  "Er valt wel wat druk weg. Er wordt misschien iets minder van mij verwacht, want iedereen zou het door deze omstandigheden begrijpen als mijn prestatie iets minder is. Maar ik zal dat niet als excuus gebruiken."

  "Ik kan gewoon mijn best doen. Een plaats? De top 30 is een beetje magisch, dan hoor je er echt bij. Met twee goeie runs is dat zeker haalbaar."