• home
 • video
 • pas verschenen

  Canadese curlers winnen 1e goud in dubbel gemengd

  Curling is te vergelijken met petanque (op ijs).

  In het curling heeft Canada geen spaander heel gelaten van Zwitserland in het dubbel gemengd. De olympische atleten uit Rusland wonnen de kleine finale.

  Curling is vergelijkbaar met het in onze contreien bekendere petanque. De competitie voor gemengde landenteams (1 man en 1 vrouw) stond in Zuid-Korea voor het eerst op het programma van de Olympische Winterspelen.

  Zwitserland en Canada speelden vorig jaar de finale op het WK en deden dat in PyeongChang gladjes over. Met het enige verschil dat Canada (met Kaitlyn Lawes en John Morris) nu wel aan het langste eind trok. Het werd liefst 10-3.

  In de strijd om brons klopten de olympische atleten uit Rusland Noorwegen met 8-4.