• home
 • video
 • pas verschenen

  België loot boeman Italië in barrages van de Fed Cup

  Het Belgische Fed Cup-team vorig weekend in Frankrijk.

  Als België in de wereldgroep van de Fed Cup wil blijven, dan zal het in het derde weekend van april de Italiaanse vrouwen opzij moeten schuiven.

  De Belgische dames verloren afgelopen weekend hun kwartfinale in en tegen Frankrijk. Dat betekent dat ze nu moeten strijden om hun pas veroverde plekje in de elite van het vrouwentennis veilig te stellen.

  De tegenstander van België, nummer 9 in de Fed Cup-ranking, in de barragewedstrijd is Italië, de nummer 12. Op 21 en 22 april genieten de Italiaanse dames het thuisvoordeel. Dat betekent dat ze ook de ondergrond mogen kiezen.

  Italië-België staat 7-0

  Italië is de boeman van België in de Fed Cup. Ons land verloor alle 7 de Fed Cup-confrontaties. Het laatste onderlinge duel dateert van 2006. Toen kwam Italië met 2-3 winnen in de Spiroudôme in Charleroi.

  Italië won afgelopen weekend in de eerste ronde van Wereldgroep II met 3-2 van Spanje. Momenteel telt het Italiaanse team 2 speelsters in de top 100: de 26-jarige Camila Giorgi (WTA-61) en de 37-jarige veterane Francesca Schiavone (WTA-93). Beide speelsters waren er afgelopen weekend niet bij tegen Spanje.

  Het is voor het Belgische team de zoveelste verplaatsing op rij. We moeten al teruggaan naar april 2013 om een laatste thuiswedstrijd van de Belgen tegen te komen. 

  "Dit is waar ik op gehoopt had"

  "Dit is waar ik op gehoopt had", zegt kapiteine Dominique Monami. "We spelen wel opnieuw op verplaatsing, maar dat vind ik niet erg. Ik verkies Italië uit boven thuiswedstrijden tegen Australië, Slovakije of Roemenië. Die landen hebben allemaal speelsters in de top 30 van de WTA-ranking."

  Ondanks 7 eerdere nederlagen is België ditmaal favoriet. "Dat klopt", bevestigt Monami. "Camila Giorgi (WTA-61), de beste Italiaanse, speelt niet voor haar land en de 37-jarige veterane Francesca Schiavone (WTA-93) zette een punt achter haar Fed Cup-carrière."

  "Sara Errani (WTA-141) is een sterke gravelspeelster, de ondergrond waarop de ontmoeting zal plaatsvinden. Maar ook wij hebben goede gravelspeelsters."

  Tweet: