• home
 • video
 • pas verschenen

  Argentijnse bond: "Messi heeft meer rust nodig bij Barcelona"

  Messi in actie tegen Athletic Bilbao.

  Volgens Claudio Tapia, de president van de Argentijnse voetbalbond (AFA), moet Messi zich de komende weken sparen bij FC Barcelona. Met het WK in aantocht wil de Argentijnse voetbalbobo geen enkel risico lopen met zijn sterspeler.

  Tapia: "Vitaal voor Argentijnse trainersstaf"

  Claudio Tapia, de president van de Argentijnse voetbalbond (AFA), wil dat Messi zich de komende weken zoveel mogelijk spaart bij FC Barcelona. 

  Hij had lovende woorden over voor de Argentijnse superster, maar sprak ook zijn bezorgdheid uit. "Lionel speelt altijd op een hoog niveau," aldus Tapia, "maar ik hoop dat hij zijn vorm tot het WK kan behouden. Ik heb hem gezegd dat hij zich moet verzorgen en misschien wat minder wedstrijden moet spelen bij Barça."

  Naast de spits van Barcelona moeten ook andere Argentijnse internationals, waaronder de in bloedvorm verkerende Sergio Aguero, voorzichtig zijn. "Dat is vitaal voor de Argentijnse trainersstaf", besluit Tapia.

  Bij Barcelonacoach Ernesto Valverde vindt Tapia nog maar weinig gehoor.  De Spaanse coach stelde Messi dit seizoen in 33 van de 39 gespeelde wedstrijden op. Enkel tegen Espanyol begon de Argentijn op de bank.