• home
 • video
 • pas verschenen

  4e keer goeie keer voor Fontana: goud op 500 meter shorttrack

  Fontana schreeuwt haar vreugde uit.

  De Italiaanse Arianna Fontana heeft na 1 zilveren en 4 bronzen medailles eindelijk een gouden plak te pakken op de Winterspelen. Op de 500 meter shorttrack versloeg ze de Nederlandse Yara van Kerkhof. Die laatste mocht na de diskwalificatie van Choi het zilver opeisen.

  4e keer goeie keer voor Fontana

  Arianna Fontana (27) is er op haar vierde Olympische spelen in geslaagd om haar eerste olympische titel te pakken. in de 500 meter shorttrack nam ze na een millimetersprint de maat van de Zuid-Koreaanse Choi. In Sotsji (2014) strandde ze nog op de tweede plek.

  De Italiaanse dikt haar verzameling aan medailles nog wat verder aan. In Turijn (2006) en Vancouver (2010) beperkte ze zich tot een enkele bronzen medaille. In Sotsji verzamelde ze dus een zilveren, maar ook twee bronzen plakken. Maar goud bleef tot nu toe uit. Die lege plek op haar erelijst is bij dezen dus ingevuld. 

  Van Kerkhof nog zilver na diskwalificatie

  Yara van Kerkhof (27) heeft in haar carrière al veel tegenslag gehad, zeker op mondiaal niveau. Daar maakt ze nu komaf mee. De overgelukkige Nederlandse zag haar bronzen medaille zelfs omgezet naar een zilveren na de diskwalificatie van de Zuid-Koreaanse Choi. 

  Het shorttrack zit in het bloed bij de van Kerkhofs. Sanne, de zus van Yara, strandde in Vancouver nog op een vierde plek.

  De Britse topfavoriete Elise Christie moest genoegen nemen met een vierde plek na een val. Dat overkwam haar vier jaar geleden in Sotsji ook. Toen sleurde ze een Noord-Koreaanse met zich mee, wat haar enkele doodsbedreigingen opleverde.

  Uitslag shorttrack 500 meter vrouwen

  1.  Arianna Fontana (Ita) in 42"569
  2. Yara van Kerkhof (Ned) 43"256
  3. Kim Boutin (Can) 43"881