• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zuid-Koreaanse wind flikt het weer: ook geen reuzenslalom bij de vrouwen

  Het geduld van de skiërs wordt op de proef gesteld.

  De weergoden zijn de alpineskiërs niet gunstig gezind. Zondag werd de afdaling bij de mannen door de hevige wind al geschrapt, vandaag was dat het geval met de reuzenslalom bij de vrouwen. Onze landgenote Kim Vanreusel komt dus niet in actie. Donderdag wacht de herkansing.

  Tweede dag op rij slecht nieuws

  De organisatoren zitten wellicht stilaan met de handen in het haar. De downhill bij de mannen had gisteren het bal moeten openen, maar te hevige windstoten in het Jeongseon Alpine Centre beslisten daar anders over. De afdaling werd verplaatst naar donderdag.

  Met de reuzenslalom werd de vrouwen dan maar de opener van de competitie gegund, maar ook voor hen kwam er vandaag slecht nieuws.

  "De reuzenslalom is door de hevige wind en de slechte weersvoorspellingen uitgesteld", laat de Internationale Skifederatie weten vanuit het Yongpyong Alpine Centre.

  De organisatie moest stilaan een stevige puzzel leggen, want voor de afdaling werd al een reservedag opgesoupeerd. De oplossing: de twee runs van de reuzenslalom worden eveneens naar donderdag verplaatst.

  Vanreusel moet ski's nog even opbergen

  De annulering heeft ook gevolgen voor het Belgische programma op de vierde dag van de Winterspelen. Kim Vanreusel (20) stond te trappelen om haar debuut te maken, maar moet dus nog even geduld uitoefenen. Onze landgenote komt ook nog in actie op de slalom (14/2), Super G (17/2), afdaling (21/2) en combiné (23/2).

  Barre weersomstandigheden in PyeongChang