• home
 • video
 • pas verschenen

  Wüst zorgt voor een nieuw oranje schaatsfeest in PyeongChang

  Het is de 10e olympische medaille voor Wüst.

  In het schaatsen heeft Ireen Wüst zich tot olympisch kampioen gekroond op de 1.500 meter. Het is al haar 5e olympische titel, haar 10e medaille. "Fantastisch dat ik 4 Winterspelen op een rij goud gewonnen heb", reageerde de 31-jarige Wüst.

  Na de gouden medailles van Sven Kramer en Carlijn Achtereekte is Nederland ook aan de haal gegaan met de 3e olympische titel in het schaatsen.

  Ireen Wüst (31) is Nederlands meest succesvolle winteratlete en dat zette ze vandaag in de verf met haar 10e olympische medaille. Op de 1.500 meter was ze 20 honderdste seconde sneller dan de Japanse Miho Takagi. De Nederlandse Leenstra legde nog een bronzen plak in het Nederlandse mandje.

  Voor Wüst, die in PyeongChang al zilver won op de 3.000 meter, is het de 5e olympische titel uit haar carrière. "Dit is fantastisch", reageerde Wüst bij de NOS. "12 jaar geleden won ik in Turijn mijn 1e gouden medaille, toen was ik nog een broekie (van 19). Ik heb nu 4 Spelen op een rij goud gewonnen. Nu is de cirkel rond."

  Uitslag 1.500 meter
  1.Ireen Wüstin 1'54"35
  2.Miho Takagi (Jap)op 0"20
  3.Marrit Leenstra (Ned)0"91
  4.Lotte van Beek (Ned)0"92
  5.Brittany Bowe (VS)1"19