• home
 • video
 • pas verschenen

  Nzolo wil voorzitter van Gabonese voetbalbond worden

  Nzolo als scheidsrechter in de JPL.

  Ex-ref Jérôme Efong Nzolo zal woensdag officieel zijn kandidatuur aankondigen om baas te worden van de Gabonese bond. "De ervaring die ik in België opgedaan heb, wil ik doorgeven."

  De kandidatuur van Nzolo is nog niet officieel, maar de viervoudige Scheidsrechter van het Jaar heeft het nieuws al wel bevestigd.

  "Deze kandidatuur is heel belangrijk voor mij. De ervaring die ik in Europa en vooral in België opgedaan heb wil ik doorgeven", zegt Nzolo.

  Nzolo is geboren in Gabon, maar was tussen 1996 en 2015 in België als scheidsrechter actief. Drie jaar geleden geraakte hij niet meer door zijn fysieke testen en hing hij zijn fluitje aan de haak.

  De zittende voorzitter, Pierre Alain Mounguengui, is net als Nzolo een oud-scheidsrechter. Of hij opnieuw kandidaat is, moet nog blijken.

  Nzolo: "De verkiezing is in principe in maart. Deze week zullen alle kandidaten zich bekendmaken. Ik verwacht minstens 5 of 6 kandidaten. Op basis daarvan zal ook de huidige voorzitter beslissen."

  "Ik wil sport in Gabon vooruithelpen"

  Sinds 2015 bekleedt Nzolo een post op het Gabonese Ministerie van Sport. Hij hielp onder meer mee de Africa Cup van 2017 te organiseren. "Mijn intentie is om de sport in Gabon vooruit te helpen. Ook in het profvoetbal is vooruitgang nodig. Daarop wil ik me nu even concentreren. Daarom stel ik mij kandidaat voor de voetbalbond."