• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse snowboardster over finale: "Alsof je muntje omhoog gooit"

  Cheryl Maas ging twee keer tegen de vlakte.

  De finale van de slopestyle bij de vrouwen blijft voor beroering zorgen. "Dit waren geen condities om een wedstrijd te runnen", baalt de Nederlandse Cheryl Maas (33) bij de NOS.

  "Hadden twee dagen moeten wachten"

  Cheryl Maas was een van de 25 finalisten op de slopestyle bij de vrouwen. De finalisten moesten door de hevige windvlagen 75 minuten langer dan voorzien wachten op het begin van de finale. Tijdens de medaillestrijd werden ze geconfronteerd met stevige windstoten.

  Maas proefde tijdens haar twee runs twee keer van de sneeuw en was zeer teleurgesteld. "Er is zoveel publiek en dan wordt er door de wind zo slecht gesnowboard. Dit waren geen condities om een wedstrijd te runnen", reageerde de Nederlandse, die 23e eindigde.

  "Ik had gehoopt dat de organisatie nog twee dagen zou wachten. Wij zijn hier toch tot het einde van de Spelen. Ik begrijp niet dat ze die beslissing niet genomen hebben."

  "Het is gewoon oneerlijk. Er werd een muntje omhoog gegooid en dan is het kop of munt. "En hier is de gouden medaille voor jou." Ik vind het jammer dat ik niet heb kunnen laten zien wat ik normaal kan boarden."

  Volgende week kan Maas revanche nemen in de big air-wedstrijd. Dan springen de snowboarders van een grote schans.