• home
 • video
 • pas verschenen

  KVM blijft: "Bedevaart naar Scherpenheuvel", KVM zakt: "Dronken worden"

  Hoeveel Mechelse fans stappen mee naar Scherpenheuvel?

  KV Mechelen is nog steeds in een spannende degradatiestrijd verwikkeld met Eupen. Als Mechelen de bovenhand haalt, wil Luc Poot - al heel zijn leven fan - naar Scherpenheuvel stappen. "En bij degradatie? Dan zal ik me bezatten."

  Luc Poot (45) supportert al van kindsbeen voor KV Mechelen, maar momenteel vaart zijn ploeg door woelige wateren. Na de overwinning tegen Eupen heeft KVM één punt meer dan de kersverse rode lantaarn.

  "Nu ben ik weer een stap dichter bij mijn tegenprestatie. Ik heb namelijk beloofd dat ik te voet naar Scherpenheuvel zal gaan, als KV Mechelen zich kan redden", zegt Poot op Radio 2 Antwerpen. "Er staan nog vier wedstrijden op het programma en ik geloof erin."

  Als trainer Van Wijk Mechelen in de hoogste klasse kan houden, volgt dus een bedevaart naar Scherpenheuvel. "Hopelijk krijg ik heel wat volgers mee", zegt Poot. "Ik heb al positieve reacties gekregen."

  "En als we het niet redden? Dan zal ik me bezatten", lacht Poot. "Of dan ga ik op bedevaart naar de Heilige Rita, de patroonheilige van de hopeloze gevallen."