• home
 • video
 • pas verschenen

  IOC: "Verlenging van de Spelen? Daar is het nog te vroeg voor"

  De wind blaast zeer krachtig in PyeongChang.

  De Zuid-Koreaanse wind bepaalt voorlopig de olympische agenda van de skiërs. Zondag werd de afdaling bij de mannen geschrapt, vandaag moest ook de reuzenslalom bij de vrouwen verplaatst worden naar donderdag. Het IOC maakt zich nog geen zorgen.

  De afdaling en de reuzenslalom worden donderdag, een van de voorziene reservedagen, afgewerkt. IOC-woordvoerder Mark Adams beschouwt de annulering als een "vervelende kwestie", maar de einddatum van de Winterspelen (25/02) verschuiven is (voorlopig) niet aan de orde.

  "Het is nu dag 3. Kom terug op dag 14 en dan bespreken we dit nog eens", verklaarde Adams aan enkele journalisten. "Ik denk dat het nog wat vroeg is om over een verlenging van de Spelen te praten. Er zijn reservedagen. We hebben genoeg tijd om alle competities af te werken."

  Ook de snowboarders worden niet gespaard. Seppe Smits en co worstelden de voorbije dagen al met de wispelturige wind, hun vrouwelijke collega's op de slopestyle moesten eveneens opboksen tegen stevige windstoten. "We nemen geen beslissingen die de atleten in gevaar brengen", gaf het IOC nog mee.