• home
 • video
 • pas verschenen

  Het spel met de wind is titelverdedigster Anderson gunstig gezind

  Jamie Anderson wint als eerste vrouw twee keer goud in het snowboarden.

  Jamie Anderson (27) heeft haar olympische titel in het slopestyle snowboarden met succes verdedigd. De Amerikaanse hield het hoofd koel in een zeer winderige finale.

  Crashfestival

  De wind had de deelneemsters in de slopestyle-competitie gisteren al een hele dag gegijzeld. De kwalificaties werden zondag afgeblazen, waardoor 25 atleten een finaleticket (met twee in plaats van drie runs) in de schoot geworpen kregen.

  Maar ook vandaag speelde de wind de snowboarders parten. De finale werd met 75 minuten vertraging op gang gevlagd, al leek dat niet echt een verantwoorde beslissing.

  De eerste acht finalisten die in actie kwamen, konden hun eerste van twee finaleruns niet tot een goed einde brengen. Uiteindelijk zouden in de eerste run slechts vijf finalisten foutloos blijven in het crashfestival, niemand zou zelfs twee zuivere runs afwerken.

  Jamie Anderson speelde met de wind en zette een solide run van 83.00 op het scorebord. De Amerikaanse titelverdedigster zag hoe haar concurrentes ook in de tweede run niet in de buurt kwamen van die score. De Canadese wereldkampioene Laurie Blouin (76.33 punten) pakte het zilver, het brons ging naar de Finse Enni Rukajarvi (75.38 punten).

  Uitslag slopestyle snowboarden (v)
  1.Jamie Anderson (VS)83.00 punten 
  2.Laurie Blouin (Can) 76.33 punten 
  3.Enni Rukajarvi (Fin) 75.38 punten 
  4.Silje Norendal (Noo) 73.91 punten 
  5.Jessika Jenson (VS) 72.26 punten 

  VIDEO: de "nieuwe" olympische kampioene aan het werk