• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola: "De Bruyne moet Champions League winnen voor Gouden Bal"

  Kevin De Bruyne was dit seizoen al goed voor 14 assists.

  De laatste tien Gouden Ballen verdwenen in de prijzenkast van ofwel Cristiano Ronaldo ofwel Lionel Messi. Kan Kevin De Bruyne de hegemonie doorbreken? "Hij speelt zonder twijfel op het niveau om een kanshebber te zijn", zegt zijn coach Pep Guardiola.

  Kevin De Bruyne blonk in de 5-1-overwinning tegen Leicester City uit met een hattrick van assists. De assistenkoning zit dit seizoen al aan 14 stuks.

  "Het is moeilijk om beter te vinden in Europa dan de manier waarop De Bruyne speelde tegen Leicester", zei Guardiola. "En het blijft niet bij één wedstrijd. Hij speelt het hele seizoen al zo sterk."

  "Hij maakt zonder twijfel kans om de beste voetballer ter wereld te worden, maar om de Gouden Bal te winnen moet je heel veel titels pakken. Vooral in de Champions League moet je de laatste rondes halen en winnen."

  Manchester City neemt het op tegen Bazel

  Een blik op de erelijst van de Gouden Bal leert inderdaad dat in acht van de voorbije elf seizoenen de winnaar van de Ballon d'Or ook de Beker met de Grote Oren had gewonnen.

  De Bruyne, dit jaar 14e op de ranglijst van de Gouden Bal, weet dan ook wat hem te doen staat. Manchester City speelt morgen zijn heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League tegen Bazel. Vorig seizoen werden ze in deze ronde uitgeschakeld door Monaco.

  Tweet: