• home
 • video
 • pas verschenen

  De Boeck: "Dendoncker heeft alles om de nieuwe Kompany te zijn"

  Speelt Dendoncker over een paar jaar bij een Europese topclub?

  0 / 0
  Anderlecht-speler Leander Dendoncker kende een dramatische match tegen KV Oostende, maar in Extra Time stak Glen De Boeck hem een hart onder de riem. "Hij heeft het ideale profiel om bij een topclub in Europa in de basis te staan", vindt de coach van KV Kortrijk.

  Leander Dendoncker lijkt mee met Anderlecht weg te zakken dit seizoen en dat was zelden duidelijker als tegen KV Oostende, met 2 owngoals en een rode kaart.

  "Maar je kunt niet alle zonden op Dendoncker afschuiven", vindt Glen De Boeck. "Hij is nog jong en je mag niet te veel druk op zijn schouders leggen."

  "Ik vind hem een geweldig goeie voetballer: intelligent, met vista. Ik zie een enorm goeie centrale verdediger in hem, maar daar moet hij zelf ook wel van overtuigd zijn. Veel hangt af of hij in zijn hoofd geen centrale middenvelder wil zijn."

  "Dendoncker heeft alles om de nieuwe Kompany te zijn. Misschien heeft hij iets minder snelheid. Maar ik was zelf ook niet snel en ik heb toch 12 jaar centraal in de defensie gespeeld bij Anderlecht."

  Een opmerkelijk betoog van De Boeck, dat bijval krijgt van Jan Mulder. Of preciezer: Jef Jurion. "Ik sprak er onlangs over met Jef en hij zei exact hetzelfde als jij: "Ik maak er een nieuwe Beckenbauer van.""