• home
 • video
 • pas verschenen

  Biatleet Rösch 23e in achtervolging: "Verloor handschoen vlak voor start"

  Rösch eindigde gisteren nog 38e in de sprint.

  0 / 0

  Rösch eindigde gisteren nog 38e in de sprint.

  In Pyeongchang heeft Michael Rösch een goede prestatie geleverd in het biatlon. Dankzij uitstekende schietbeurten rukte onze landgenoot in de achtervolging op van de 38e naar de 23e plaats. Florent Claude eindigde 57e.

  Rösch schiet haarscherp

  Slechts 4 biatleten lieten maar 1 misser optekenen aan de schietstand: Fourcade, Samuelsson, Doll (de top 3) en... onze landgenoot Michael Rösch.

  De genaturaliseerde Duitser schoot daardoor door naar de 23e plaats in de uitslag. Door zijn 38e plek in de sprint gisteren sneed Rösch zijn achtervolging aan met anderhalve minuut achterstand.

  Dat zijn vizier op scherp stond, bewees hij door foutloos te blijven tijdens de eerste 3 schietsessies. Enkel bij zijn laatste beurt liet Rösch 1 schijf staan.

  Florent Claude verging het minder en kon zich niet loswerken uit de achterhoede. Met een fout bij iedere schietpassage druppelde hij als 57e over de streep.

  Rösch: "Top 10 kan donderdag, als ik weer zo goed schiet"

  Michael Rösch blikte tevreden terug. "Ik denk dat het een goede wedstrijd was", zegt de genaturaliseerde Duitser. "Ik heb maar 1 fout gemaakt tijdens het schieten, dat was het belangrijkste."

  "Ik was graag foutloos gebleven. Maar bij deze omstandigheden was 1 misser een heel goede prestatie. Tijdens het langlaufen had ik het heel lastig. Dat heeft me vandaag veel plaatsen gekost."

  "Ik speelde mijn handschoen kwijt vlak voor de start, waardoor ik met een handschoen van iemand anders moest langlaufen. Dat was niet zo gemakkelijk."

  Met welke ambities trekt Rösch donderdag naar de individuele wedstrijd van 20 km? "Als ik zo goed schiet als vandaag, dan is een plek in de top 15 of zelfs top 10 mogelijk."
   

  Claude: "Misschien nog meedoen aan massastart"

  De 2e Belgische biatleet, Florent Claude, zakte van de 55e naar de 57e plaats in de achtervolging: “Als je niet meespeelt in de sprint, dan is het moeilijk om in de achtervolging nog veel goed te maken", reageerde Claude.

  "Bij iedere schietbeurt miste ik 1 keer, waardoor ik niet meer kon oprukken in de wedstrijd. Gisteren verliep niet als gehoopt en vandaag wou ik iets rechtzetten. Maar dat is niet gelukt."

  "Nu rest me enkel nog de individuele wedstrijd van 20 kilometer donderdag. Als ik daarin heel goed presteer, mag ik misschien nog meedoen aan de massastart (waarin slechts 30 biatleten mogen starten).”