• home
 • video
 • pas verschenen

  Baby van Serena Williams ziet mama verliezen bij comeback

  Alexis Olympia Ohanian Jr met haar papa in de tribune in Asheville.

  Hoera, Serena Williams mag zich weer officieel tennisster noemen! Ook al verloor ze bij haar rentree in de Fed Cup, het mocht de pret voor de Amerikaanse niet drukken.

  Serena Williams had geen officiële wedstrijd gespeeld sinds de Australian Open 2017. Vijf maanden geleden beviel ze van een dochtertje, Alexis Olympia Ohanian Jr. De baby was er gisteren, samen met papa Alexis Ohanian (de oprichter van Reddit), bij toen haar mama haar retour vierde in het circuit.

  Veel druk torste Serena niet op haar schouders en heel scherp en afgetraind oogde ze ook niet, maar de VS had al een geruststellende 3-0-voorsprong te pakken tegen Nederland, dus hoefde Williams zich niet al te veel zorgen te maken.

  In het op papier overbodige dubbelspel nam Serena het met haar zus Venus op tegen de Nederlandse tandem Kerkhove/Schuurs. De Nederlandse vrouwen wonnen met 2-6 en 3-6.

  Serena toverde wel een sporadische klasseflits uit haar racket, maar het werd al snel duidelijk dat ze nog ver van haar beste vormpeil verwijderd is.

  "Ondanks onze nederlaag voelde ik me beter dan verwacht. Dit is een nieuwe start van mijn carrière. Ik zit in elk geval weer op het juiste spoor", zei de 36-jarige Serena.

  Serena opperde dat ze vooral moet wennen aan de combinatie van een kind en het tennis. "Dat evenwicht zit momenteel nog niet goed. Het was mijn eerste reis met mijn dochter en ik heb ervaren dat ik mijn tijd anders moet indelen. Dat moet echt beter in de toekomst, want ik keer niet terug om een bijrol te vertolken."

  Tweets:

  Foto's: