• home
 • video
 • pas verschenen

  13 februari: twee schaatsende Belgen en sterren in de halfpipe

  0 / 0
  Dinsdag komen er met Bart Swings en Mathias Vosté slechts twee Belgen in actie in PyeongChang. Maar er is nog heel wat lekkers op de menukaart: twee sterren in de halfpipe, explosieve finales op sneeuw en ijs en een ijshockeyduel tussen de VS en Rusland.

  Op 13 februari kunt u voor slechts 2 Belgen supporteren in PyeongChang: Bart Swings en Mathias Vosté schaatsen vanaf 12u Belgische tijd de 1.500 meter. Voor Swings is het zijn tweede nummer in Zuid-Korea, Vosté maakt zijn debuut op de Winterspelen.

  Vosté komt in de vijfde rit op het olympische ijs. Zijn tegenstander is de Zuid-Koreaan Joo Hyong-jun. Benieuwd of de 23-jarige Belg zijn persoonlijk record van 1'46"87 kan verbeteren. Swings moet in de tiende rit schaatsen tegen Shani Davis. De Amerikaan pakte op deze afstand zilver in 2006 én 2010.

  De strijd om de medailles ligt helemaal open op de 1.500 meter. Denis Joeskov, die al jarenlang deze afstand domineert, is er niet bij in PyeongChang. De Rus kon niet aantonen dat hij dopingvrij is en mag dus niet deelnemen.

  Belgen in actie op 13 februari
  uurBelgsportdisciplineuitslag
  12uBart Swingsschaatsen1.500 meter6e 
  12uMathias Vostéschaatsen1.500 meter23e 

  Sterren in de halfpipe: Kim en White

  Amper twee Belgen, maar heel wat ander lekkers om naar uit te kijken dinsdag. In de halfpipe staat de snowboardfinale van de vrouwen op het programma met de indrukwekkende Amerikaanse Chloe Kim als favoriet.

  Enkele uren later mag Shaun White zijn kunsten vertonen in de halfpipe. De "Flying Tomato" werkt dan de kwalificaties af. White plaatste zich voor de Winterspelen met een perfecte score: 100.

  Als de wind het toelaat, bikkelen eindelijk de alpineskiërs voor eremetaal. De Oostenrijkse superster Marcel Hirscher probeert dan zijn eerste olympische gouden medaille te bemachtigen.

  Rond de middag staan er nog heel wat explosieve finales geprogrammeerd: de 500 meter shorttrack bij de vrouwen en de sprint bij de vrouwen en mannen in het langlaufen. Daarnaast is er ook nog het duel tussen de VS en Rusland (olympische atleten uit Rusland) in het ijshockey voor vrouwen.

  Finales op 13 februari
  uursportnummerwinnaarlink
  2usnowboardhalfpipe (v)Chloe Kim (VS)verslag
  7ualpineskiëncombiné (m)Marcel Hirscher (Oos)verslag 
  11.30urodelenrun 3 en 4 (v)Natalie Geisenberger (Dui)verslag
  12uschaatsen1.500 (m)Kjeld Nuis (Ned) verslag
  12.05ucurlingdubbel gemengdCanada verslag
  13.10ushorttrack500 m (v)Arianna Fontana (Ita) verslag 
  13.25ulanglaufensprint (v)Stina Nilsson (Zwe) verslag 
  13.30ulanglaufensprint (m)Johannes Klaebo (Noo) verslag 

  Wees helemaal mee met snowboard halfpipe: