• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Swings begint met een knappe 6e plaats aan zijn Spelen: "Tevreden"

  Swings schaatst ook nog de 1.500m, de 10.000m en de massastart.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Swings schaatst ook nog de 1.500m, de 10.000m en de massastart.

  Video player inladen ...
  Snelschaatser Bart Swings heeft een goede beurt gemaakt op de 5.000m. Onze landgenoot werd 6e in 6'14"76. Het goud was voor de derde opeenvolgende keer voor de Nederlander Sven Kramer.

  Swings kwam vlak voor de dweilpauze in actie in de vijfde rit. Hij leek de Zuid-Koreaan Lee achter zich te houden, maar na een indrukwekkende versnelling in de slotronden ging de thuisrijder nog op en over onze landgenoot. 

  Swings bolde uiteindelijk in 6'14"76 over de finishlijn. Hij was daar achteraf best tevreden mee, maar een medaille leverde het niet op. Onze landgenoot zou uiteindelijk 6e worden op bijna 3 seconden van een plaats op het podium.

  De zege was voor de derde opeenvolgende keer voor Sven Kramer, die iedereen wegblies met een olympisch record. Swings kan nu met vertrouwen toeleven naar de 1.500m en de massastart, twee afstanden waarop hij kan meedoen voor de medailles.

  Swings schaatst in PyeongChang ook nog de 10.000m:

  Swings: "Met vertrouwen naar de 1.500m en de massastart"

  Bart Swings was best tevreden met zijn rit. "Alleen jammer dat ik mijn race verloor", zei hij achteraf. "Lee moest even lossen, maar kwam dan heel hard terug. Ik voelde hem komen, maar kon niet meer volgen. Ik ben tevreden met mijn rit."

  "Alles lag binnen de 8 tienden verval en dat is voor mij heel goed. Fysiek zit alles heel goed en ik ben tevreden met mijn tijd. 6'14" is zeker niet slecht. Ik ben nog nooit zo snel geweest op een laaglandbaan. Ik kan met vertrouwen naar de 1.500m en de massastart."