• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jonkie Vanreusel: "Bomvol programma schrikt me niet af"

  Kim Vanreusel.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Skiester Kim Vanreusel (20) staat in PyeongChang voor haar eerste olympische deelname. "De piste ligt er heel goed bij", ondervond Vanreusel, die vannacht in actie komt op de reuzenslalom. "Ik mik op de top 30."

  Vanreusel: "De piste ligt er heel goed bij"

  De reuzenslalom, de slalom, de super-G, de afdaling en de combiné... Kim Vanreusel staat ingeschreven in liefst 5 onderdelen op de Winterspelen, maar daar ligt ze niet wakker van.

  "Voordat ik naar PyeongChang afreisde, ging het niet zo goed op de ski’s", zegt Vanreusel aan Sporza. "Ik had het moeilijk om het goede gevoel te vinden."

  "Maar zodra ik hier begon te skiën ging het heel goed. De piste ligt er uitstekend bij. Door de koude is de sneeuw heel compact, wat me enorm aanstaat. Het is top om te skiën op zo’n piste."

  "Mik vooral op slalom en reuzenslalom"

  In welk onderdeel kan Vanreusel het verst geraken? "Ik mik vooral op de reuzenslalom en de slalom, omdat ik daar het meest op train", zegt Vanreusel.

  "De combiné (slalom + afdaling) vind ik ook wel leuk. Voor veel atletes is dat een moeilijke discipline, omdat ze ofwel enkel goed zijn in de slalom, ofwel enkel goed in de afdaling. Maar ik doe alles graag. Ik ben nog jong en ik wil me nog niet specialiseren."

  "Ik heb een bomvol programma in PyeongChang, maar dat schrikt me zeker niet af. Ik probeer hier naar elke wedstrijd toe te werken alsof het een gewone wedstrijd is."

  "Ik doe ook aan paardrijden, hockey en triatlon"

  Wanneer is Vanreusel een tevreden vrouw? "Als ik het beste van mezelf heb laten zien op de ski’s. De top 30 is sowieso een doel. Maar als de piste er slecht komt bij te liggen en er te veel harde sporen ontstaan door de eerste deelnemers, is dat een nadeel voor de vrouwen die later in actie komen."

  Vanreusel wil vooral leren in PyeongChang. "Ik zie deze Winterspelen vooral als een ervaring voor de Spelen van 2022 en 2026", doet Vanreusel haar ambitie uit de doeken.

  De 20-jarige skiester is niet alleen op de Spelen, maar ook naast de sneeuwpiste een duivel-doet-al: "In België doe ik aan paardrijden en speel ik hockey. En als ik in Frankrijk train, ga ik na de middag ook vaak lopen of zwemmen. In mei zal ik trouwens deelnemen aan een Ironman."

  Video player inladen ...