• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Flipkens: "Zolang ik er plezier aan beleef, blijf ik Fed Cup spelen"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De Belgische vrouwen zijn in de eerste ronde van de Fed Cup uitgeschakeld door Frankrijk. Ondanks het verlies blijven Elise Mertens en Kirsten Flipkens positief over de toekomst. "Met de jeugd die er nu staat, hebben we heel veel potentieel naar de toekomst toe", zegt Flipkens.

  "De ervaring van Mladenovic speelde in ons nadeel"

  Nadat België de 2e set had gewonnen in het dubbelspel, lag de beslissing in de 3e set. Het momentum leek bij de Belgen te liggen, maar toch gingen de Franse vrouwen met de winst aan de haal.

  "Ik verlies mijn opslag in het eerste spel, maar daarna heb ik hem kunnen behouden. Ik denk dat Mladenovic erg gemotiveerd was om het eerste spel binnen te halen waardoor ze meer risico's nam dan voordien. We probeerden aan te klampen, maar de ervaring van Mladenovic speelde vandaag in ons nadeel", vertelt Kirsten Flipkens.

  "Ik denk dat als je thuis speelt, je altijd wat mentaal sterker staat, de fans waren ook enorm luid. We hebben alles gegeven, waren mentaal ook heel sterk en we zijn toch blijven vechten", zegt Elise Mertens. Natuurlijk leer je door nog meer met elkaar samen te spelen elkaar beter kennen en gaat het ook steeds beter, dus dat gaan we zeker doen in de toekomst."

  "Noah probeerde om ons uit ons lood te slagen"

  Opvallend tijdens de wedstrijd was dat de Franse coach, Yannick Noah, met momenten wild tekeer ging. "Hij speelde zijn rol voor een stuk tijdens deze wedstrijd", gaat Flipkens voort. Wanneer het momentum bij ons lag, begon hij te reclameren tegen de scheidsrechter. Hij probeerde ons gewoon uit ons lood te slagen, maar dat is zijn volste recht en dan is het aan ons om zo geconcentreerd mogelijk te blijven."

  Ondanks het verlies is Flipkens niet van plan om de Fed Cup vaarwel te zeggen. "Het is helemaal geen opoffering om de Fed Cup te spelen. Het is iets wat ik altijd graag gedaan heb en ik speel het nog steeds met evenveel plezier als 16 jaar geleden. Zolang dat dat er nog is, blijf ik de Fed Cup spelen."

  Ook Mertens beleeft veel plezier aan de Fed Cup. "Ik offer me heel graag op om hier te kunnen spelen. Ik vind het geweldig om voor je land te kunnen spelen en al die mensen achter je te hebben staan. Het is natuurlijk altijd moeilijk om te combineren met de toernooien, maar ik ben wel bereid om dat te doen", besluit Mertens.