• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Smits heeft zijn volledige potentieel niet kunnen laten zien"

  Seppe Smits in actie tijdens de finale van de slopestyle.

  Seppe Smits heeft de slopestyle-competitie op de 10e plaats afgesloten. "Dit was, gezien de condities, zijn best mogelijke run. Maar hij heeft zijn volledige potentieel niet kunnen laten zien", oordeelt snowboardtrainer Maarten Avonds.

  "We mogen tevreden zijn dat ons land aan deze finale deelnam"

  "We mogen vooral heel tevreden zijn dat België, toch geen wintersportland, een deelnemer had in deze finale. We staan daar tussen Canada, de VS en Noorwegen. Voor die landen betekent snowboarden wat voetbal voor ons is", zegt Maarten Avonds, snowboardtrainer aan de topsportschool in Wilrijk.

  "In de finale kunnen alle riders in principe dezelfde tricks. Dan komt het neer op het gevoel en de omstandigheden van de dag. En die waren heel lastig. Er waren vooral windstoten, waardoor het op de ene jump makkelijker was dan op de andere jump. Je moest voortdurend inschatten hoe snel je moest gaan en dat is heel lastig."

  "Seppe had een moeilijkere run vooropgesteld, maar tijdens de run voelde hij dat hij zijn sprongen niet zou kunnen doen door de wind. Dan heeft hij teruggegrepen naar de technisch iets makkelijkere tricks, om toch te kunnen landen en zo een score te hebben."

  "Dit was, gezien de condities, de best mogelijke run. Maar Seppe heeft zijn volledige potentieel niet kunnen laten zien. Dat zal wel voor ontgoocheling zorgen. Met zijn potentiële topniveau zat een top 5-plaats er misschien wel in."

  "Knieblessure? Dat speelt hoe dan ook wel mee"

  Hebben de naweeën van zijn knieblessure Seppe Smits parten gespeeld? "Uit zijn reactie kan ik afleiden dat hij er bij zijn keuze van de tricks niet echt door gehinderd werd. Maar als je aanrijdt, dan kun je misschien wat meer inhouden, aangezien die blessure er al is en de big air er ook nog aankomt. Dat speelt hoe dan ook wel mee."

  Smits kan nu even rusten en komt dan in actie op de big air. "Hij moet nu goed gebruik maken van de rustperiode en moet zijn knie laten verzorgen. Dan moet Seppe afwachten hoe de trainingen verlopen. Als hij nu goed kan rusten, dan zit er zeker nog een mooi resultaat in."