• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Val verstoort plan van De Buck: "Ik ga er niet te lang over janken"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Sebbe De Buck (22) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de slopestyle. De snowboarder kwam in de tweede run van de kwalificaties ten val. "Ik ben wel een beetje ontgoocheld dat ik mijn run niet heb kunnen landen", reageert De Buck.

  Sebbe De Buck was in de eerste van twee reeksen ingedeeld. Door de mindere weersomstandigheden - een strakke wind - werden de snowboarders 40 minuten in de wachtkamer geplaatst. De Buck liet in zijn eerste run een score van 59.40 noteren, de 9e score van de deelnemers. 

  Enkel de top 6 kreeg een ticket voor de finale, waardoor De Buck zijn score in zijn tweede run dus moest opkrikken. Er was ook progressiemarge, want de landingen in zijn eerste run waren niet loepzuiver. Maar bij de eerste jump in zijn tweede run liep het mis: De Buck kwam ten val en mocht zijn ambities voor de finale opbergen.

  "Ik had te veel snelheid op die eerste jump", analyseerde De Buck bij Sporza. "Het was de hele dag al moeilijk om alles in te schatten, zeker met de wind. Na die eerste run had ik vertrouwen gekregen en ik had plannen om bij die laatste jump een stapje hoger te zetten, maar het ging al meteen fout."

  "Ik ben wel een beetje ontgoocheld dat ik de run niet heb kunnen landen, maar het is wat het is. Ik kan er niets aan doen. Ik ga er ook niet te lang over janken."

  "Er valt wel wat druk van mijn schouders. Ik heb zelf die druk gezet, omdat ik mijn run wou landen, of dat nu goed was voor de finale of niet."

  "Ik dacht misschien wel aan mijn pols, maar dat is een uitvlucht"

  Enkele weken voor de start van de Spelen brak Sebbe De Buck zijn pols. Heeft die blessure hem vandaag parten gespeeld?

  "Op training ben ik op mijn pols gevallen, maar ik had mijn run aangepast. Misschien dacht ik er wel even aan, maar dat is een uitvlucht."

  "Ik heb mijn run niet kunnen landen en ik denk niet dat het aan mijn pols lag. Ik had mijn kansen hier hoger ingeschat, nu ga ik 120 procent voor de Big Air."