• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Shiffrin heeft dipje verteerd: "Ik voel me weer veel beter"

  Shiffrin wil uitblinken op de slalom.

  Lindsey Vonn (33) hoopt de skikoningin van PyeongChang te worden, maar troonopvolgster Mikaela Shiffrin (22) staat al te popelen om haar op te volgen. De laatste rechte lijn naar de Winterspelen verliep wel niet van een leien dakje. "Maar ik besef nu weer dat ik hier niet alleen voor de zeges ben, maar ook omdat ik van deze sport houd", zegt de Amerikaanse.

  Mikaela Shiffrin, de leidster in de wereldbeker, haalde in haar laatste 6 races geen enkele keer het podium. In haar laatste slalom voor PyeongChang miste ze een paaltje. "Daar werd het me duidelijk dat ik een stapje terug moest zetten", zegt Shiffrin.

  "Sindsdien heb ik veel gerust en een beetje getraind. Ik voel me opnieuw veel beter en ik kijk enorm uit naar mijn race. Het gaat heel leuk worden. Ik besef nu weer dat ik hier niet alleen voor de zeges ben, maar ook omdat ik van deze sport houd."

  Shiffrin begint maandag aan haar Spelen met de reuzenslalom. Haar specialiteit, de slalom, staat woensdag op het programma. Daarin pakte ze goud in Sotsji. Ze is in die discipline ook drievoudig wereldkampioene (2013, 2015 en 2017).

  Volgens volgers zou Shiffrin wel eens "de Michael Phelps van de Winterspelen kunnen worden". Iets waar ze zelf niets van wil weten. "Hij heeft 23 medailles. Ik zou mezelf nooit in dezelfde zin plaatsen met Phelps. Het is appelen met peren vergelijken."

  Shiffrin kijkt uit naar haar race: