meest recent

Rampavond voor Dendoncker: 2 owngoals en een rode kaart

za 10 februari 2018 23:14
      Voor Dendoncker was het een match om snel te vergeten.
      Het was niet de avond van Leander Dendoncker in Oostende. De Anderlecht-speler scoorde niet één, maar twee owngoals in het openingskwartier. In de 72e minuut werd hij bovendien van het veld gestuurd met rood.

Anderlecht beleefde een armzalige avond op het veld van Oostende (2-0) en er was een hoogst ongelukkige hoofdrol weggelegd voor Leander Dendoncker. De kapitein, die deze winter nog naar West Ham en Crystal Palace kon, deed zijn team bijna eigenhandig de das om.

Na amper 7 minuten legde hij zijn eigen doelman al in de luren. Hij kopte een voorzet voor de neus van Akpala staalhard voorbij Sels. Amper acht minuten later deed hij dat kunstje nog eens over.

Officieel staat de 2-0 nog op naam van KVO-speler Milic, maar wie de beelden goed bekijkt ziet dat ook hier Dendoncker de speler is die de bal in doel prikt. Pijnlijk.

Het zou er niet beter op worden want in de tweede helft kreeg hij dan ook nog eens een rood karton onder zijn neus geschoven. Hij haalde de doorgebroken Zivkovic onoordeelkundig onderuit.