• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gouden Lim doet Zuid-Koreanen uit hun dak gaan, Knegt pakt zilver

  Lim bezorgt Zuid-Korea meteen goud op de openingsdag.

  In de shorttrack zijn de eerste medailles verdeeld. Sjinkie Knegt bezorgde Nederland op de 1.500 meter zilver. Hij moest enkel de Zuid-Koreaanse thuisschaatser Lim laten voorgaan. Onze landgenoten Jens Almey en Ward Pétré bereikten de finale niet.

  Zonder Jens Almey (out in halve finales) en Ward Pétré (reeksen) was het in de finale vooral uitkijken naar de Nederlander Sjinkie Knegt. Hij moest op papier de flukse Zuid-Koreanen het vuur aan de schenen leggen. En dat deed Knegt met verve.

  De 28-jarige Nederlander schoot in de slotfase zelfs nog naar de koppositie. Maar toen de Koreaanse thuisrijders een offensief op poten zetten, zat Knegt in de tang.

  Lim veroverde voor eigen publiek de eerste olympische titel voor de Zuid-Koreanen op "hun" Winterspelen. Knegt veroverde zilver, in Sotsji stak hij 4 jaar geleden een bronzen plak op zak tijdens de 1.000 meter.

  Het brons in PyeongChang was vandaag een prooi voor Semen Elistratov, de eerste Russische atleet die een medaille binnenhaalt op deze Spelen.

  Uitslag shorttrack (1.500 meter)
  1.Hyojun Lim (ZKo)2'10"485
  2.Sjinkie Knegt (Ned)2'10"555
  3.Semen Elistratov (Rus)2'10"687
  4.Samuel Girard (Can)2'11"176
  5.Shaolin Sandor Liu (Hon)2'11"520

  De zilveren Nederlander Sjinkie Knegt