• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Debutant Vandeweyer betaalt leergeld: "Maar ik ben niet ontgoocheld"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Stef Vandeweyer, nog maar 18 jaar, heeft zijn eerste stapjes op de Winterspelen gezet. Onze landgenoot kwam in de slopestyle-competitie twee keer ten val. "Ik ben toch blij dat ik hier al heb kunnen meedoen", zegt Vandeweyer bij Sporza.

  Stef Vandeweyer begon complexloos aan zijn eerste run. Hij opende puik op de rails, maar verloor wat snelheid bij een van de jumps. Vandeweyer kon een val op de laatste jump niet meer vermijden.

  De tweede run ging al snel de mist in. Vandeweyer schoof uit op een van de rails en vond daarna nooit meer het juiste ritme. Met scores van 33.75 en 21.16 eindigde hij op de 17e en voorlaatste plaats in zijn kwalificatiereeks.

  "Ik ben blij met wat ik heb kunnen doen", oordeelt Vandeweyer bij Sporza. "Bij mijn tweede run had ik een beetje last van de wind, anders had ik wel moeten kunnen landen. Ik ben tevreden over de trainingen hier, die goed verlopen zijn."

  "Of ik ontgoocheld ben over mijn scores? Niet meteen, want ik ben gevallen in beide runs. Ik neem de sfeer mee. Het is leuk om aan de Spelen mee te doen. Ik ben blij dat ik hier al heb kunnen deelnemen", zegt Vandeweyer, die nog in actie komt op de Big Air. "Ik hoop dat die wedstrijd iets beter verloopt. Dat is iets meer mijn discipline."