• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dahlmeier bezorgt Duitsland eerste gouden plak in PyeongChang

  Dahlmeier werd geflankeerd door Olsbu en Vitkova.

  Biatlete Laure Dahlmeier heeft haar eerste olympische titel veroverd. Tijdens de 7,5 kilometer muntte ze uit in het staand en liggend schieten. De Noorse Marte Olsbu snelde naar de 2e plaats, Veronika Vitkova legde brons in het Tsjechische medaillemandje.

  Met 5 wereldtitels was Laura Dahlmeier vorig jaar de grote ster van de biatlon. Enkel op de sprint liet ze toen het goud liggen. Vandaag veroverde de 24-jarige Duitse uitgerekend in dat onderdeel haar eerste olympische kroontje.

  Een verlossende zege voor Dahlmeier, die voor de Spelen wat minder dominant was. "Ik ben dit jaar 2 keer ziek geweest", legt de Duitse biatlete uit. "Maar ik heb hard gewerkt om sterker terug te keren."

  "De koude en wind maakten er een zware rit van. Maar de weersomstandigheden zijn voor iedereen dezelfde. Olympisch kampioen zijn, is een kinderdroom die werkelijkheid wordt", besluit Dahlmeier, afkomstig uit wintersportoord Garmisch-Partenkirchen.

  Uitslag 7,5 km biatlon
  1.Laura Dahlmeier (Dui)in 21'06"2
  2.Marte Olsbu (Noo)op 24"2
  3.Veronika Vitkova (Tsj)25"8
  4.Marie Dorin-Habert (Fra)33"1
  5.Vanessa Hinz (Dui)40"3

  Actiefoto's van olympisch kampioene Dahlmeier