• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Amerikaanse olympiërs halen uit naar Pence: "Eat your heart out"

  Gus Kenworthy en Adam Rippon, twee homoseksuele olympiërs die de VS vertegenwoordigen in PyeongChang, hebben op sociale media uitgehaald naar hun vicepresident Mike Pence. Die is tegen het homohuwelijk en dat vinden de twee uiteraard niet kunnen.

  Kenworthy, een freestyleskiër, en Rippon, een kunstschaatser, voor alle duidelijkheid geen koppel, vinden de keuze voor Pence als delegatieleider vreemd. Op Twitter en Instagram laten ze de wereld weten bijzonder trots te zijn hun land te kunnen vertegenwoordigen in PyeongChang, zonder zich te moeten schamen voor hun geaardheid.

  "De VS mogen vertegenwoordigen tijdens de openingsceremonie is één van de mooiste momenten van mijn leven", lezen we in een tweet van Rippon. "Dat mogen doen als mijn ware zelf maakt het allemaal zoveel mooier."

  Kenworthy vat het samen met minder woorden: "We zijn hier. We zijn homo. Wen er maar aan!"

  Kenworthy en Rippon op sociale media: