• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Almey mist finale door een val: "Heb mijn bloedvorm niet kunnen tonen"

  Almey kwam ten val in zijn halve finale.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Almey kwam ten val in zijn halve finale.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Jens Almey heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 1.500m shorttrack. De zichtbaar ontgoochelde debutant kwam ten val in zijn halve finale en werd niet opgevist. "Ik ga vanavond eens heel goed moeten brullen om de frustratie eruit te krijgen."

  Valpartij gooit roet in het eten van Almey

  Jens Almey kwam een eerste keer in actie in de tweede reeks. Na een goede start verloor onze landgenoot terrein. Maar toen hij versnelde en 2 tegenstanders ten val kwamen, rukte Almey op naar de top 3. Hij finishte uiteindelijk als 2e, goed voor een plaats in de halve finales.

  Daarin ging Almey lang mee met de beste schaatsers. Tot hij in de 9e ronde knullig ten val kwam. Hij werd niet opgevist en kon zich dus niet meer kwalificeren voor de A-finale.

  Wenende Almey: "Topsport is heel hard"

  Een zichtbaar heel ontgoochelde Almey stond na zijn halve finale Sporza-reporter Marc Willems te woord. "Ik reed gisteren nog het beste rondje van mijn leven op training. Ik ben in bloedvorm en ging goed mee in de voorronde."

  "Ik kon mij gemakkelijk kwalificeren door een valpartij van de anderen en stond daardoor fris aan de start van mijn halve finale. Ik ging voor niets minder dan een B-finale. Ik heb er zolang naartoe gewerkt en op twee ritten is die droom volledig weg."

  "Ik besloot in mijn halve finale achterin te blijven en op te schuiven als het te traag ging. Iedereen reed heel nerveus. Ik kwam terecht in een heel lullige valpartij en verloor daardoor al mijn kansen. Op dat moment besefte ik dat het erop zat."

  "Jammer genoeg is dat shorttrack. Valpartijen horen erbij. Je moet het geluk aan je zijde hebben. Het is jammer dat ik mijn bloedvorm niet heb kunnen tonen. Ik weet waar ik sta, maar ik had graag aan de buitenwereld getoond dat ik kwam voor meer dan alleen maar een deelname."

  "Ik denk dat ik vanavond eens heel goed ga moeten brullen om de frustratie eruit te krijgen. Topsport is heel hard. De ene zijn droom, is de andere zijn verlies."

  "Wilde heel graag mijn bloedvorm tonen"

  Video player inladen ...

  Almey kwam niet ongehavend uit de strijd

  Pétré: "Neem deze ervaring mee naar de volgende vier jaar"

  Ward Pétré kwam in de allereerste reeks van de dag in actie. Hij nestelde zich even in 4e positie, maar liet plots een gat vallen en zakte weg naar de 6e en laatste plaats. Door de val van de Brit Treacy eindigt Pétré 5e in zijn reeks, slechts de top 3 stoot rechtstreeks door naar de halve finales.

  Pétré was achteraf niet al te ontgoocheld. "Het was vooral een heel zware race, met toch drie medaillekandidaten", klinkt het bij Marc Willems. "Het plan was van in het begin duidelijk. Ik wilde wachten en kijken wat de rest deed."

  "Ik hoopte op een domme fout van de concurrenten om daarvan te kunnen profiteren. Met nog 6 rondjes te gaan botste ik met de Engelsman. Daardoor verloor ik de aansluiting en het verhaal was voorbij."

  "Ik probeerde het gat nog te dichten. Het werd 2 à 3 ronden niet groter, maar daarna zakte de moed mij in mijn schoenen. Dat is topsport. Ik heb veel geleerd en neem deze ervaring mee naar de volgende vier jaar."

  "Ik hoopte op een domme fout van de concurrenten"

  Video player inladen ...