• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vroeg opstaan voor De Buck, Smits en Vandeweyer: 2u of 5u

  Seppe Smits is ingedeeld in de tweede kwalificatiereeks.

  De Belgische snowboarders zijn de eerste Belgen die op de Winterspelen in actie komen. Voor Sebbe De Buck moet u om 2u opstaan, Seppe Smits en Stef Vandeweyer glijden en springen vanaf 5u. U kunt komende nacht live volgen of de Belgen de olympische finale bereiken.

  Seppe Smits draagt vandaag de Belgische vlag bij de openingsceremonie. Nadat hij zijn rondje heeft afgelegd in het Olympische Stadion vertrekt hij meteen naar zijn hotel. Gelukkig is hij ingedeeld in de tweede reeks van de kwalificaties slopestyle.

  Zo kan Smits 3 uur langer slapen, hij doet om 5u Belgische tijd een gooi naar een finaleplaats. Ook Stef Vandeweyer zit in de tweede reeks. Zo is Sebbe De Buck de eerste Belg die in actie komt in PyeongChang. Hij is de vierde deelnemer in reeks 1 vanaf 2u.

  Belgen in actie op 10 februari
  uurBelgsportdiscipline 
  2uSebbe De Bucksnowboardkwalificaties slopestyle (1)12e (out) 
  5.30uSeppe Smitssnowboardkwalificaties slopestyle (2)6e (naar finale) 
  5.30uStef Vandeweyersnowboardkwalificaties slopestyle (2)17e (out) 
  11uWard Pétréshorttrack1.500 meter reeks 1(out)
  11.05uJens Almeyshorttrack1.500 meter reeks 24e (naar halve finales)
  12.25uJens Almeyshorttrack1.500 meter halve finales(out)