• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vlaggendrager Seppe Smits: "Heel speciaal gevoel"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Snowboarder Seppe Smits mocht de Belgische vlag het stadion binnendragen tijdens de openingsceremonie. "Ik ben blij dat ik dat mocht meemaken", zegt hij.

  Seppe Smits, misschien wel de grootste medaillehoop voor de Belgen, glunderde tijdens de openingsceremonie. "Al die atleten achter mij zien net voor we het stadion binnengingen, dat was een megatof gevoel. Niet veel mensen kunnen dat meemaken. Ik ben heel tevreden dat ik dat kon doen", vertelt Smits.

  "In Sotsji moest ik de openingsceremonie aan mij laten voorbijgaan, maar ik ben blij dat ik er nu wel kon bij zijn. Het is een superunieke ervaring om te delen met de andere atleten. Die openingsceremonie zorgt wel voor een magisch gevoel. Het maakt de Spelen compleet."

  Na de openingsceremonie keerde Smits snel terug naar het olympisch dorp, want komende nacht (5u Belgische tijd) komt hij al in actie in de kwalificaties van de slopestyle. "Ik zal zeker genoeg nachtrust hebben. Ik kan tot 8u slapen. In vergelijking met de vorige dagen is dat echt uitslapen", vindt de Belg.

  Video player inladen ...