• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Mignolet eet rauwe peper in nieuwe "Ice Bucket Challenge"

  Simon Mignolet heeft al voor hetere vuren gestaan.

  3,5 jaar geleden werd er wereldwijd geld ingezameld voor ALS met de Ice Bucket Challenge. Nu gaat een nieuwe uitdaging viraal: de Pepper Challenge. Ook Rode Duivel Simon Mignolet waagde zich eraan.

  Bij de Ice Bucket Challenge was het de bedoeling om een emmer met ijskoud water over je hoofd te kappen en daarna 3 nieuwe mensen uit te dagen. Wie de uitdaging uit de weg ging, moest geld storten voor ALS, een spierziekte waarvoor nog altijd geen remedie is gevonden.

  Enkele weken geleden, op kerstavond, startte Tom Haberstroh een nieuwe challenge voor ALS. Bij zijn moeder Patty was net de ziekte vastgesteld.

  De bedoeling is om een hete peper rauw op te eten. Sinds kort is de uitdaging ook in België gearriveerd. Comedian Bert Gabriëls nomineerde nationale doelman Simon Mignolet. Die ging er zonder verpinken tegenaan. "Maar dit is zonder twijfel lastiger dan de Ice Bucket Challenge."

  Mignolet kaatst de bal nu door naar Liverpool-legende Jamie Carragher, de Belgische turntrots Nina Derwael en Sporza-journalist Ruben Van Gucht. Benieuwd of ze de uitdaging aandurven!