• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Colbrelli snelt op de Hatta Dam nog net voorbij Amerikaanse tiener

  Voor Colbrelli is het de eerste zege van het seizoen.

  Sonny Colbrelli heeft de 4e rit in de Ronde van Dubai (2.BC) gewonnen. De Italiaan van Bahrain-Merida was de sterkste op de pittige slotklim naar de Hatta Dam. De 19-jarige Amerikaan Brandon McNulty leek op weg naar de zege, maar werd gegrepen op 100m van de finishlijn.

  De uiterst spannende slotfase in beeld:

  Viviani blijft leider, 3 Belgen doen mee voor de eindzege

  McNulty bleef op de slotklim richting de Hatta Dam als enige over van een kopgroepje van drie renners. De neoprof stak één hand uit naar de zege, maar op zo'n 100m van de finishlijn werd de Amerikaan door het hele pak voorbijgestoken.

  Colbrelli stak uiteindelijk zijn voorwiel als eerste over de finishlijn. De Italiaan van Bahrain-Merida, vorig seizoen winnaar van de Brabantse Pijl, haalde het voor Magnus Cort Nielsen (Astana) en Timo Roosen (LottoNL-Jumbo). Elia Viviani, die 6e werd, gaat als leider de slotdag in.

  Opvallend: de drie Belgen van BMC aan de start van de Ronde van Dubai staan met nog één etappe op het programma allemaal in de top 10 van het algemene klassement. Nathan Van Hooydonck is 4e op 7 seconden, Loïc Vliegen 6e op 8 seconden en Dylan Teuns rondt de top 10 op 14 tellen.

  De pechvogel van de dag:

  Uitslag rit 4:

  1. Sonny Colbrelli (Ita) - 3u40'50"
  2. Magnus Cort Nielsen (Den) - allen zelfde tijd
  3. Timo Roosen (Ned)
  4. Alexander Kristoff (Noo)
  5. Giacomo Nizzolo (Ita)
  6. Elia Viviani (Ita)
  7. Tom Bohli (Zwi)
  8. Loïc Vliegen
  9. Nacer Bouhanni (Fra)
  10. Nathan Van Hooydonck

  Stand na rit 4:

  1. Elia Viviani (Ita) - 16u00'28"
  2. Magnus Cort Nielsen (Den) - 2"
  3. Sonny Colbrelli (Ita) - 4"
  4. Nathan Van Hooydonck - 7"
  5. Nacer Bouhanni (Fra) - 8"
  6. Loïc Vliegen
  7. Timo Roosen (Ned) - 10"
  8. Alexander Kristoff (Noo) - 14"
  9. Jean-Pierre Drucker (Lux)
  10. Dylan Teuns