• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook Mpoku heeft last van Brugs publiek: "Oerwoudgeluiden ondraaglijk"

  Mpoku (rechts) beleefde geen leuke avond in Brugge.

  Standard-aanvoerder Paul-José Mpoku was na de wedstrijd in en tegen Club Brugge niet te spreken over een deel van het thuispubliek. Sommige supporters lieten zich weer van hun kleinste kant zien. "Die mensen hebben geen plaats in een voetbalstadion", klinkt het op Twitter.

  "Ik hoop dat ik één van de laatsten ben"

  "Bedankt aan de Standard-supporters voor de steun en de sfeer tijdens de wedstrijd", begint Mpoku zijn tweet (die geretweet werd door Standard). "Ook aan het Brugse publiek, ook al hebben sommige mensen geen plaats in een voetbalstadion."

  "Ik hoop dat de mensen op hoge posities stilaan wakker worden. Oerwoudgeluiden moeten aanhoren bij het verlaten van het veld, dat vind ik ondraaglijk. Ik ben niet de eerste speler die daar het slachtoffer van is geworden, maar ik hoop wel dat ik één van de laatsten ben", concludeert hij.

  Het is niet de eerste keer dit seizoen dat een speler van de bezoekers oerwoudgeluiden over zich heen krijgt in het Jan Breydelstadion. Ook Charleroi-speler Francis Nganga kreeg vorige week minutenlang oerwoudgeluiden naar het hoofd geslingerd.

  De tweet van Mpoku:

  Tweet van Club voor de match: "no racism"