• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lokeren neemt plaats van Brico Cross Kruibeke in

  Mathieu van der Poel was de laatste winnaar in Kruibeke.

  Volgend seizoen staat er voor het eerst ook in Lokeren een Brico Cross op het menu. Lokeren neemt de plaats in van Kruibeke, dat volgend jaar het Belgisch Kampioenschap organiseert.

  Op 13 oktober zal er in de buurt van het Park ter Beuken in Lokeren dus voor het eerst een A-veldrit georganiseerd worden. De wedstrijd zal deel uitmaken van de Brico Crossen. Lokeren vervangt de Poldercross in Kruibeke, daar wordt immers op 12 en 13 januari 2019 het BK veldrijden georganiseerd."

  "Het is voorlopig een eenmalige organisatie, maar we willen ons verder wel profileren als wielerstad", zegt de burgemeester van Lokeren, Filip Anthuenis. "Toen ons de vraag werd gesteld of we de plaats wilden innemen van Kruibeke, hebben wij direct toegehapt. Jarenlang finishte de openingsklassieker op de weg in Lokeren. Nu kunnen we uitpakken met een Brico Cross."

  In Kruibeke maken ze zich intussen al op voor het BK. Vandaag werd in Kasteel Wissekerke de organisatie voorgesteld. Onder meer tweevoudig Belgisch kampioen Bart Wellens en tienvoudig Belgisch kampioen Roland Liboton waren van de partij. 

  Het parcours van de Poldercross wordt wel gewijzigd voor het BK. Zo zullen er enkele extra bruggen ingebouwd worden om de toestroom van het publiek beter op te vangen.