• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gouden medaille van Sotsji laat verstek gaan voor PyeongChang

  Vier jaar geleden won Iouri Podlatchikov nog goud in de halfpipe.

  De Zwitserse snowboarder Iouri Podladtchikov kan zijn titel niet verdedigen op de halfpipe. De Zwitser is nog niet hersteld van een hoofdblessure die hij enkele weken geleden opliep op de X Games.

  Iouri Podladtchikov, bijgenaamd iPod, pakte 4 jaar geleden in Sotsji het goud in de halfpipe. De Zwitser was ook in Pyeongchang een kanshebber voor de medailles, maar enkele weken geleden kwam hij zwaar ten val op de Winter X Games in Aspen. Daarbij liep hij een zware hoofdblessure op en brak hij zijn neus.

  Podladtchikov is wel afgezakt naar Zuid-Korea, maar na een training op het olympische parcours moest hij verstek laten gaan voor de Winterspelen. "Ik wist dat mijn blessure ernstig was en dat deelnemen aan de Spelen niet zonder risico zou zijn", zegt de Zwitser.

  "Helaas is mijn toestand nog niet stabiel genoeg om op niveau te kunnen snowboarden. Het is te gevaarlijk. Het zou onverantwoord zijn om deel te nemen aan de Winterspelen."

  Britse Ormerod breekt enkel

  Bij de vrouwen moet Katie Ormerod (20) geblesseerd afhaken. De Britse zou deelnemen aan de slopestyle en de big air, maar liep woensdag op de training al een breukje op in haar pols na een val. Bij een nieuwe val op donderdag brak ze ook nog haar rechterhiel.

  "Dit is echt een domper", klinkt het bij de Britse snowboardfederatie. "Katie was echt in uitstekende vorm naar de Spelen afgezakt."

  Ormerod was vorig jaar de eerste Britse die goud pakte bij een WB-manche in de big air.