• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gilbert rijdt dit weekend in Spanje: "Lange winter geweest"

  Gilbert trainde de afgelopen maand in Spanje.

  Philippe Gilbert zal dit weekend zijn seizoen inzetten met twee races. Zaterdag start hij in de Ronde van Murcia, waar hij won in 2016. "Het is een lange winter geweest", zegt hij op de website van Quick-Step.

  De 35-jarige Gilbert kan terugblikken op een uitstekend 2017 met winst in de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Hij pikt de competitiedraad dit jaar op in Spanje, met twee wedstrijden in twee dagen.

  Zaterdag rijdt Gilbert de Ronde van Murcia, nog geen 24 uur later start hij in de Clasica de Almeria. Gilbert staat te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen, zegt hij op de website van het Quick-Step Floors Cycling Team.

  "Ik ben blij dat ik ik weer kan koersen. Het is een lange winter geweest en ik ben gretig om eindelijk te beginnen aan het nieuwe seizoen. Ik wil kijken hoe het staat met mijn conditie en mijn best doen in Spanje, al zal dat niet makkelijk zijn na zoveel maanden zonder competitie."

  "Ik heb mooie herinneringen aan Murcia, nadat ik daar had gewonnen. Het is een race die geschikt is voor aanvallend ingestelde renners."

  Naast Gilbert maken ook nog andere Quick-Step Floors-renners hun seizoensdebuut. Zo zullen Zdenek Stybar, Bob Jungels, James Knox en Pieter Serry er dit weekend ook starten. 

  Tweet van Quick-Step: