• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Er zijn nog zekerheden: Club heeft nog altijd geen goeie doelman"

  Vermeer speelde geen al te beste wedstrijd gisteren.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Kenneth Vermeer was gisteren al de vijfde keeper in het doel van Club Brugge dit seizoen. Ook de 32-jarige Nederlander keepte niet meteen een sterke wedstrijd tegen Standard. Analisten Gert Verheyen en Franky Van der Elst zijn het eens: "Club Brugge heeft nog altijd geen goeie doelman."

  De vijf doelmannen van Club Brugge op een rijtje:

  Keeper 1: Ethan Horvath

  Ethan Horvath begon het seizoen als nummer 1 bij Club Brugge. De 22-jarige Amerikaanse international werd eind oktober, na een aantal foutjes, aan de kant geschoven door Ivan Leko en vervangen door Guillaume Hubert. Zijn meest opvallende blunder kwam er wel niet in een shirt van Club Brugge, maar in dat van de Verenigde Staten.

  Video player inladen ...

  Keeper 2: Guillaume Hubert

  Guillaume Hubert kreeg tegen STVV, na een eerder optreden in de bekerwedstrijd tegen Roeselare, een eerste keer echt zijn kans op het hoogste niveau. De jonge Waal kreeg tegen Sint-Truiden meteen een knullige goal tegen en ook hij bleef niet lang staan in doel.

  Video player inladen ...

  Keeper 3: Ludovic Butelle

  De derde keeper in het doel van Club Brugge werd Ludovic Butelle. De Fransman kwam in 2016 toe bij blauw-zwart en speelde zich meteen in de ploeg. Hij lag mee aan de basis van de titel dankzij een sterke terugronde en play-offs, maar verdween eind vorig seizoen uit de basiself. De Fransman vertrok deze winter, na een paar wedstrijden in doel zonder echt te overtuigen, naar Angers.

  Keeper 4: Vladimir Gaboelov

  Club Brugge ging tijdens de winterstop actief op zoek naar een nieuwe doelman. De fiere leider in de competitie kwam daarbij uit op Vladimir Gaboelov, een 34-jarige Rus. Hij speelde tot nu toe 5 wedstrijden voor Club Brugge en kreeg daarin 13 doelpunten tegen. Ook hij maakte geen al te zekere indruk.

  Video player inladen ...

  Keeper 5: Kenneth Vermeer

  Tegen Standard gooide Ivan Leko met Kenneth Vermeer een 5e doelman voor de leeuwen. De huurling van Feyenoord, die niet meer in actie kwam sinds maart 2017, ging niet vrijuit bij de eerste goal van Standard. Is ook hij niet de oplossing in doel voor Club Brugge?

  Video player inladen ...

  Verheyen en Van der Elst: "Club Brugge heeft nog altijd geen goeie doelman"

  Analisten Gert Verheyen en Franky Van der Elst waren gisteren niet overtuigd van de prestatie van Kenneth Vermeer. Verheyen: "Er zijn nog zekerheden in het leven: Club Brugge heeft nog altijd geen goeie doelman."

  "Dat is duidelijk te zien bij de 0-1. Hij durft niet helemaal te springen en staat wat in niemandsland. Vermeer is een keeper die niet meer weet hoe te reageren op zo’n fase."

  Van der Elst: "Vermeer heeft vorig jaar één wedstrijd gespeeld, in maart 2017. Dat je dan een gebrek aan gevoel en timing hebt, lijkt me logisch."

  Video player inladen ...